Рискът от смърт от коронавирус е по-голям сред някои етнически групи,

...
Рискът от смърт от коронавирус е по-голям сред някои етнически групи,
Коментари Харесай

Великобритания: Етническите групи страдат повече от коронавируса

Рискът от гибел от ковид е по-голям сред някои етнически групи, демонстрира разбор на Управлението за национална статистика на Англия. 

Данните демонстрират, че тъмнокожите мъже умират 4.2 пъти повече от мъжете от белия етнос, а дамите с етнически генезис са 4.3 по податливи на COVID-19. На процедура, хората от бангладешки и пакистански, индийски и смесени етнически групи имат статистически важен нараснал риск за гибел от COVID-19, спрямо тези от белия етнос.
След като се вземат поради възрастта и други социално-демографски характерности, в това число данни за уврежданията от преброяването през 2011 година, рискът от гибел, обвързвана с COVID-19, за мъже и дами с етнически генезис понижава до 1,9 пъти по-вероятно от тези от бял етнос.
Така вероятността с генезис от Бангладеши или Пакистан да почине от ковид във Англия пада до 1,8 пъти повече в сравнение с белите мъже, а при дамите този % пада до 1,6 пъти.
Тези резултати демонстрират, че разликата сред етническите групи при смъртността от COVID-19 частично е резултат от социално-икономическите условия и други условия, по-гоямата част от които към момента не са обяснени. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР